Κρουστά (τουμπελέκι, μπεντίρ)

Το μάθημα είναι ομαδικό, έχει διάρκεια 60′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγητής: Στέφανος Αγιόπουλος

Ο Στέφανος Αγιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Διδυμότειχο Έβρου. Είναι πτυχιούχος στη Διατροφολογία. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε μικρή ηλικία, σπουδάζοντας θεωρητικά και κλασσική κιθάρα στην Ιωνική Σχολή Μουσικής Ν.Σμύρνης. Αργότερα το ενδιαφέρον του στρέφεται στα κρουστά και τη μουσική της ανατολικής Μεσογείου. Την ενασχόλησή του με τα κρουστά συνεχίζει στο Παναρμόνιο Ωδείο με δάσκαλο τον Βαγγέλη Καρίπη, ενώ λίγο αργότερα σπουδάζει ρυθμικό σολφέζ στο ωδείο Φ. Νάκας με τον Πέτρο Κούρτη. Στη συνέχεια παρακολουθεί σεμινάρια κρουστών δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς, όπως ο Ahmet Misirli, ο Zohar Fresco, ο Fahrettin Yarkin κ.α.
Το 1998 ξεκινά να διδάσκει κρουστά στο Κέντρο Μουσικής Αγωγής στην Καλλιθέα (καλλιτεχνική διεύθυνση Ross Daly) και εν συνεχεία σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές (Ηχοτρόπιο, Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης, Ηριδανός κ.ά.).
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικούς συμμετέχοντας κατά καιρούς σε συναυλίες,εκδηλώσεις,τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ηχογραφήσεις και σεμινάρια κρουστών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Ισπανία,Τυνησία,Τουρκία,Σερβία,Κύπρο κ.α.).
Το 2000 συγκροτεί μαζί με το Στέλιο Βαρβέρη το μουσικό σχήμα Μισμαγιές και αργότερα το σχήμα Caravan, έχοντας ως αντικείμενο τη βαθύτερη μελέτη και εκτέλεση της λόγιας, παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης ανατολικής μουσικής.
Σήμερα διδάσκει κρουστά στο ΚΕΜΦΑ, στο χώρο τεχνών Αλλήλων και στη σχολή παραδοσιακής μουσικής Γέφυρες στη Χαλκίδα.
Παράλληλα πραγματοποιεί θεματικά σεμινάρια και αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή μαθητών του. Επιπλέον έχει δημιουργήσει το μουσικό σύνολο κρουστών Groovy Caravan και είναι ιδρυτικό μέλος των Ferah trio και του νεοσύστατου σχήματος Nardos trio.