Λαούτο Κρήτης & Μπουλγαρί

Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγητής: Κάρολος Κουκλάκης

Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία όπου ασχολήθηκε με τα λαϊκά τρίχορδα όργανα (μπουζούκι,τζουρά). Στο διάστημα αυτό παρακολουθεί μαθήματα θεωρίας της μουσικής στο «Απολλώνιο Ωδείο» (1981). Ασχολείται συστηματικά με το μπουλγαρί (είδος ταμπουρά που παίζεται στην Κρήτη), το λαούτο (κρητικό και πολίτικο), και αργότερα το ούτι και το κρητικό μαντολίνο, μελετώντας παλιές ηχογραφήσεις αλλά και μαθητεύοντας πλάι σε λαϊκούς πρακτικούς όργανοπαίκτες (1985). Το ίδιο έτος ξεκινά μαθήματα θεωρίας της βυζαντινής μουσικής στο «Σύλλογο προς διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής» του Σίμωνα Καρά, συνέχισε με το Βασίλη Νόνη και αργότερα τον Ιωάννη Αρβανίτη. 2004  –  Δίπλωμα Ταμπουρά από το Ωδείο «Εν Οργάνοις» (Άριστα). Ωρομίσθιος καθηγητής ταμπουρά με είκοσι (20) ώρες την εβδομάδα στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης (1989-1998) Από το 1998 έως σήμερα: Διορισμός με σύμβαση αορίστου χρόνου στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης (κλάδος ΠΕ16).

Ξεκινά το 1988 η επαγγελματική πορεία στο χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους: Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Βασίλη Νόνη, ‘‘Αρχείο Ελληνικής Μουσικής’’, Κ.Α.Λ.Μ.Ε (Κέντρο Αιγιακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών ερευνών), Πέτρο Ταμπούρη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Χρήστο Λεοντή, Μάριο Φραγκούλη, Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Σγουρό, Βασίλη Τζωρτζίνη, Νίκο Κατριτζιδάκη, Μάνο Μουντάκη, Κυριάκο Γκουβέντα, κ.α. σε συναυλίες ή και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει και αρκετές συμμετοχές στην Ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Η αγάπη του για τη μουσική της Κρήτης τον οδήγησε το 1993 να δημιουργήσει το μουσικό σχήμα “Παλαιινά Σεφέρια” μαζί με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη και την Ειρήνη Δερέμπεη. Από τη συνεργασία αυτή προέκυψαν 2 cd με διασκευές παραδοσιακών κρητικών τραγουδιών αλλά και νέες συνθέσεις των μελών του σχήματος. Την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος επιβεβαιώνουν οι συναυλίες που ακολουθούν εντός και εκτός συνόρων (Σαρδινία, Σικελία, Κάτω Ιταλία, Φερράρα, Μόσχα, Βανκούβερ, Πορτογαλία, Αυστρία – Γκράτς, Βρυξέλες κ.α). Από το 2008 σε συνεργασία με την Ειρήνη Δερέμπεη ταξιδεύουν τη μουσική της Κρήτης με τους ήχους των αυλών και των εγχόρδων οργάνων πραγματοποιώντας σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1993 – 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Τραγουδιού (FM Records), 1997 – Άστρο της αυγής (Δ.Ε.Π.Α.Π.), 1997 – Λύρα  (FM Records), 1998 – Παλαιινά Σεφέρια (Αεράκης Κ.Μ.Ε. – Προσωπική Δισκογραφία), 1999 – Ανεμόσυρις (Εν χορδαίς), 1999 – Στά ‘μορφα τα καπηλειά (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.), 2001 – Ως είν’ αέρας (Αεράκης Κ.Μ.Ε. – Προσωπική Δισκογραφία), 2001 – Αγρίμι και Κοράσο (MBI), 2001 – Ρεϊς Ντερέ (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.), 2004 – Άλφα λεν το πρώτο γράμμα (Μελωδικό Καράβι), 2006 – Το Τερραίν του Παραδείσου (Σείριος), 2006 – Το Τερραίν του Παραδείσου (Σείριος).