Ούτι

Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Το μάθημα διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσαρούχης και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγητής: Κωνσταντίνος Τσαρούχης

Κώστας ΤσαρούχηςΟ Κώστας Τσαρούχης γεννήθηκε στη Πάτρα το 1984. Το 2004 ξεκίνησε να ασχολείται με το ούτι με δάσκαλο τον Ευγένιο Βούλγαρη στο δημοτικό ωδείο Πατρών. Πήρε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Σπ.Ψάχο ρυθμολογίας με τον Σέργιο Βούλγαρη και θεωρητικών (μακάμ) με τους Χρίστο Τσιαμούλη,Ευγένιο Βούλγαρη και Γιάννη Μπαλαφούτη και είναι μέλος της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών απο το 2005 . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ούτι με τους Yurdal Tokcan(2005,2008,2013) και Haig Yazdjian(2009). Παράλληλα άρχισε να μαθαίνει κοντραμπάσο με δάσκαλο τον Vilen Karapetyan . Εχει συνεργαστεί κατα καιρούς με τους Ross Daly , Ευγένιο Βούλγαρη ,Ουρανία Λαμπροπούλου,Σενίχ Ούντεγκερ,Χάρη Λαμπράκη,Νίκο Παραουλάκη κ.α.
‘Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τα σχήματα Sazman Orkestar ,Ρεφα,The Halay Lamba ,Ρεμπετιέν και με πολλούς άλλους ,ενδεικτικά:
Festival international du malouf 2015 Constantine ,Algerie – Torino Jazz Night 2017
1st World Music Festival ,Πάτρα 2016 – Houdetsi Festival 2015,2016
Φεστιβάλ Ίκαρος 2014 – Syros Accordion Festival 2015
Kalamata Street Festival 2016 – Xarkis Festival ,Λόφου ,Κύπρος 2016
Balkan June Fest Αρτα 2015 κ.α.

Είναι απόφοιτος των Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ “Ερμηνεία και εκτέλεση παραδοσιακής μουσικής” του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ .

Καθηγητής: Ταξιάρχης Γεωργούλης

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993. Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ, με το μπουζούκι. Μερικά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με το στεριανό λαούτο, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Καππάκου και μετέπειτα του Χρήστου Ζώτου, παίζοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες ανά την Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Ιωάννη Πλεμμένο. Το 2009 μπήκε στα μονοπάτια του ουτιού με τον Νίκο Παλαιολόγο. Μετέπειτα συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος» με τους Yurdal Tokcan, Erkan Ogur, Ömer Erdoğdular, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Σωκράτη Σινόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Joseph Tawardos και Ross Daly. Έζησε για δυο χρόνια στην Κρήτη όπου εργάστηκε στο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly, αλλά και ως μέλος του κουαρτέτου του ίδιου, μαζί με τις Κέλυ Θωμά και Σοφία Ευκλείδου. Εκτός από τους προαναφερθέντες, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους εξής σπουδαίους μουσικούς: Ahmet Erdoğdular, Zohar Fresco, Μάνος Αχαλινωτόπουλος Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Νίκος Ανδρίκος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Ψάλτης, Δημήτρης Παναγούλιας, Haig Yazdjian, Τάσος Πούλιος, Θεοδώρα Αθανασίου, Γιώργος Κλάδης, Μάρθα Μαυροειδή, Derya Türkan, Γιώργος Κοντογιάννης, Νικόλας Παραουλάκης, Αρετή Κετιμέ, Σόλων Λέκκας κ.ά., παίζοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ, στην Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κατάρ κ.α. Πρόσφατα συνίδρυσε με τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο το ντουέτο “Beraber”, με το οποίο ερμηνεύουν τροπικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και δικές τους. Είναι βασικό μέλος του μουσικού σχήματος «Ακούσματα Ανατολής» του Γιώργου Ψάλτη. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ ουτιού της Τυνησίας. Τα τελευταία δυο χρόνια διδάσκει στο μουσικό εργαστήρι του Ross Daly «Λαβύρινθος».