Ούτι

Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Το μάθημα διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσαρούχης και ο Θωμάς Μελετέας
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγητής: Κωνσταντίνος Τσαρούχης

Κώστας ΤσαρούχηςΟ Κώστας Τσαρούχης γεννήθηκε στη Πάτρα το 1984. Το 2004 ξεκίνησε να ασχολείται με το ούτι με δάσκαλο τον Ευγένιο Βούλγαρη στο δημοτικό ωδείο Πατρών. Πήρε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Σπ.Ψάχο ρυθμολογίας με τον Σέργιο Βούλγαρη και θεωρητικών (μακάμ) με τους Χρίστο Τσιαμούλη,Ευγένιο Βούλγαρη και Γιάννη Μπαλαφούτη και είναι μέλος της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών απο το 2005 . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ούτι με τους Yurdal Tokcan(2005,2008,2013) και Haig Yazdjian(2009). Παράλληλα άρχισε να μαθαίνει κοντραμπάσο με δάσκαλο τον Vilen Karapetyan . Εχει συνεργαστεί κατα καιρούς με τους Ross Daly , Ευγένιο Βούλγαρη ,Ουρανία Λαμπροπούλου,Σενίχ Ούντεγκερ,Χάρη Λαμπράκη,Νίκο Παραουλάκη κ.α.
‘Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τα σχήματα Sazman Orkestar ,Ρεφα,The Halay Lamba ,Ρεμπετιέν και με πολλούς άλλους ,ενδεικτικά:
Festival international du malouf 2015 Constantine ,Algerie – Torino Jazz Night 2017
1st World Music Festival ,Πάτρα 2016 – Houdetsi Festival 2015,2016
Φεστιβάλ Ίκαρος 2014 – Syros Accordion Festival 2015
Kalamata Street Festival 2016 – Xarkis Festival ,Λόφου ,Κύπρος 2016
Balkan June Fest Αρτα 2015 κ.α.

Είναι απόφοιτος των Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ “Ερμηνεία και εκτέλεση παραδοσιακής μουσικής” του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ .

Καθηγητής: Θωμάς Μελετέας

O Θωμάς Μελετέας γεννήθηκε το 1993 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην αστροφυσική, και μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στην τροπική (modal) μουσική της Μεσογείου.
H ενασχόληση του με τη μουσική ξεκινά από την παιδική ηλικία, ενώ από το 2011 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα σε δισκογραφικό, συνθετικό και επιτελεστικό επίπεδο. Το 2016 αφοσιώνεται στο ούτι, τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου αλλά και τη διάδραση αυτών με συγχρονα ερεθίσματα προς αναζήτηση μιας νέας συνθετικής και αισθητικής πρότασης. Παράλληλα, ως ερευνητής αναζητά τις τις απολήξεις των “παραδοσιακών” μουσικών και οργάνων της Μεσογείου στο μετανεωτερικό αστικό τοπίο.

Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ με συνθέσεις του, Nestinari (2019) και Shapeshifting Wizards (2021), καθώς και διάφορα singles και EPs. Παράλληλα, συνεργαζόμενος με μια πληθώρα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό , έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό συναυλιών, περιοδειών και φεστιβάλ.
Εκτός της μουσικής του δραστηριότητας, έχει δημοσιεύσει μια ποιητική συλλογή (HEX, 2019), καθώς και διάφορα εικαστικά έργα.