Ταμπουράς & πολίτικο λαούτο

Tο μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Διδάσκων: Γιώργος Παππάς

Ο Γιώργος Παππάς γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και από τα μαθητικά του κιόλας χρόνια ξεκινά η πορεία του στην παραδοσιακή αλλά και ευρωπαική μουσική, συνδυασμένη με δυτικές σπουδές και έθνικ επιρροές.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΟΕΕΚ, έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά εως το πτυχίο Φυγής και κατέχει Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής. Διαθέτει ακόμη Πτυχίο και 1ο βραβείο στο ούτι και το σάζι από το Εθνικό Ωδείο, όπου διδάχτηκε από το Νίκο Γράψα ενώ είναι κάτοχος 2ου πανελληνίου βραβείου στο ούτι στους μαθητικούς αγώνες του 1999.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανατολικής μουσικής και μουσικής τεχνολογίας, τζαζ πιάνου και μουσικών ομάδων με καθηγητές τους Ross Daly, Νίκο Γράψα, Χρήστο Τσιαμούλη, Mehmet Erenler, Simon Shaheen, Haig Yazidjan, Γιάννη Μαλαφή, Χρήστο Μαστρογιαννίδη κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες ( Αλκίνοος Ιωαννίδης,Haig Yazidjan, Λάκης Χαλκιάς, Μάριος Φραγκούλης, Σοφία Παπάζογλου, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Γιώργος Λυκούρας, Νίκος Γράψας, Μανώλης Καρπάθιος, Μαρία Αναματερού,Δημήτρης Μπάσης,Μάνος Πυροβολάκης,Λιζέτα Καλημέρη,Τάκης Φραγκούς,Αρετή Κετιμέ,Αντώνης Απέργης κ.ά.) ενώ έχει διατέλεσει μέλος της ορχήστρας Παλιντόνου Αρμονίας του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει πλούσια παρουσία στη δισκογραφία ως οργανοπαίκτης παραδοσιακών εγχόρδων οργάνων,συνθέτης και ενορχηστρωτής ενώ στην καριέρα του περιλαμβάνονται μουσικές συνθέσεις για τρία παιδικά παραμύθια, δύο θεατρικά έργα και για ταινίες. Αυτον τον καιρό ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις για το πρώτο προσωπικό του δίσκο με οργανικές συνθέσεις με τίτλο The Sinking Project.

Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται ως καθηγητής παραδοσιακών μουσικών οργάνων και θεωρητικών σε μουσικά σχολεία, ωδεία και μουσικές σχολές αλλά και ως δασκαλος μουσικης στην προσχολική ηλικία και στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση.