Ακορντεόν

Ρεπερτόριο λαϊκού ακορντεόν
Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγητής: Τάσος Αθανασιάς

Ο Τάσος Αθανασιάς γέννηθηκε το 1983 στην Αθήνα. Ασχολείται με την μουσική κ το Ακκορντεόν από τη ηλικία των 10 ετών. Ειναι Απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Σπουδασε Στο Ωδείο ¨ Έκφραση¨ κλασικό ακορντεόν και πιάνο στην τάξη της κας Γεωργίας Σουλαντίκα από όπου απέκτησε Δίπλωμα Ακκορντεόν (άριστα παμψηφεί ) καθώς επίσης και πτυχίο πιάνου (άριστα παμψηφεί ). Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Ιωάννη Τουφεξη (Πτυχίο Ωδικής, Αρμονίας, Αντιστίξεως, Φυγής) όπως επίσης και Βυζαντινή μουσική με τον καθηγητή Γεώργιο Καζανη. Εχει συνεργαστεί με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Δημητρης Μητροπάνος, ο Θανος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Νταλαρας, η Χαρις Αλέξιου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Γιώτα Νεγκα, ο Γιάννης Κοτσιρας ,ο Δημητρης Μπασης ,η Μελινα Κάνα,ο Χρηστος Νικολοπουλος ,ο Βαγγελης Κορακάκης ,ο Γεράσιμος Ανδρεατος ,η Σοφία Παπάζογλου ,ο Βασίλης Λεκκας , ο Λακης Χαλκιας, ο Παναγιωτης Λαλεζας κ.α Έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Αθηνών – Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής κ.α) όσο και στο εξωτερικο. Έχει συμμετάσχει ως ακορντεονίστας σε πλήθος τηλεοπτικών παραγωγών. Ενδεικτικά αναφέρονται: «¨Κυριακατικο τραπέζι» ( ΝΕΤ 2005-2007), «Κοιτά τι Έκανες» (2003-2004) ,¨Στα τραγούδια λέμε ναι (ΕΡΤ1 2018-έως και σήμερα). Παράλληλα έχει υπάρξει συντελεστής
σε δισκογραφικές παραγωγές τόσο της παραδοσιακής, όσο και της έντεχνης -λαϊκής μουσικής. Τα τελευταία 11 χρόνια συνεργάζεται με Συλλόγους, Μουσικές Σχολές και Ωδεία όπου διδάσκει ακκορντεόν.