Κανονάκι

Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Διδάσκει η Αντιγόνη Παπαηλία & ο Τάσος Πούλιος.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγήτρια: Αντιγόνη Παπαηλία

Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Μέγαρα Αττικής και πτυχιούχος Τεχνολογίας Γεωπονίας, άρχισε τα πρώτα της μουσικά βήματα με την εκμάθηση Βυζαντινής Μουσικής δίπλα στον Ζήσιμο Πατέλη, πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων. Ξεκίνησε σπουδές στο κανονάκι δίπλα στον Μανώλη Καρπάθιο, αρχικά στον Μουσικό Όμιλο Μεγάρων και εν συνεχεία στο Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Κ.Ε.Π.Ε.Μ.) με διακριτικό τίτλο «Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά».

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων, συμμετέχοντας αρχικά στην χορωδία και έπειτα ως μέλος της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων του συλλόγου. Έχει λάβει μέρος ως διδασκόμενη σε σεμινάρια για κανονάκι στη Κωνσταντινούπολη δίπλα στον Χαλίλ Καραντουμάν (Halil Karaduman) και σε σεμινάρια δίπλα στον δάσκαλό της Μανώλη Καρπάθιο, καθώς επίσης και ως καθηγήτρια κανονιού σε Σεμινάριο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το 2012. Συμμετείχε επίσης σε συναυλία που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Μουσικό Οργανισμό «ΤΕΤΤΙΞ» τον Δεκέμβριο του 2012 καθώς επίσης σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την ορχήστρα «ΡΩΜΑΝΑ».

Διδάσκει Κανονάκι στο ΚΕΜΦΑ , στο Μουσικό Εργαστήρι του Καστάνειου Λαογραφικο Μουσείου Μεγάρων (Σωτηρίου Δρίτσα 19, Μέγαρα) και είναι μέλος της Ορχήστρας Ελληνικής Κλασικής Μουσικής «ΡΩΜΑΝΑ» (www.romana-orchestra.com).