Νέυ & παραδοσιακή φλογέρα 

Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.

Διδάσκει η Ελένη Μπαΐλη & ο Αχιλλέας Τίγκας
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγήτρια: Ελένη Μπαΐλη

Η Ελένη Μπαΐλη γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1989. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές στην κλασική ευρωπαϊκή μουσική. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Τμήματος της Ανωτάτης Πατριαρχικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, με ειδίκευση στη Βυζαντινή Μουσική. Επίσης, είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής μουσικής του Πειραϊκού Συνδέσμου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα νέι με τους Omer Erdogdular, Χάρη Λαμπράκη και Αχιλλέα Τίγκα. Από το 2011 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορες ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής, αλλά και σε πολλά λαϊκά σχήματα, πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Από το 2021 είναι φοιτήτρια του ΠΜΣ: « Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» με ειδίκευση στο νέι, στο ΕΚΠΑ.

Καθηγητής: Αχιλλέας Τίγκας

Ο Αχιλλέας- Απόστολος Τίγκας γεννήθηκε στο Βόλο το 1984. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές στην κλασική ευρωπαϊκή και στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Αρμονίας του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατεύθυνση παραδοσιακής μουσικής, ειδίκευση νέυ. Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στο Istanbul Technical University, τμήμα Μ.Ι.Α.Μ. (Center for Advanced Studies in Music) με ειδίκευση στην ερμηνεία της οθωμανικής μουσικής στο νέυ και διδάσκοντα τον περίφημο δεξιοτέχνη νεϋζέν Dr. Suleyman Erguner. Από την άνοιξη του 2014 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Μουσικών σπουδών, τομέας Βυζαντινής μουσικολογίας με επιβλέποντα καθηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη. Μελετά στη διατριβή του τα στοιχεία εκείνα της οθωμανικής μουσικής που ενυπάρχουν στη βυζαντινή μελοποιία και την όσμωση μεταξύ των μουσικών συστημάτων των μακάμ και των βυζαντινών ήχων.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολλών μουσικών σχημάτων («Μέλπις», «Περάπολις», «ΕΟ», « Mounajat», «EBED trio», Μουσικό Σύνολο «Τερπνόν») που έχουν ως στόχο, την μελέτη, ερμηνεία και διάδοση της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας αλλά και τη γεφύρωση των πολιτισμών και των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου. Συμμετέχει για αυτό το σκοπό σε πληθώρα συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με επιφανής μουσικούς από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου όπως οι : Sumru Agiruruyen (Τουρκία), Lamia Bedioui (Τυνησία), Ziad Razab (Συρία), Efren Lopez Sanz (Ισπανία), Nermin Kayğusuz (Τουρκία), Esra Berkman (Τουρκία), Ζωή Τηγανούρια (Ελλάδα).