Σαντούρι

Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Διδάσκων: Παναγιώτης Βέργος

Ο Παναγιώτης Βέργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Η καταγωγή του από την Ανεμώτια της Λέσβου, επέδρασε καταλυτικά στα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα που προέρχονται από τις τοπικές ορχήστρες του νησιού. Ξεκίνησε τη μουσική του πορεία και την ενασχόληση του με το σαντούρι το έτος 1995. Δάσκαλος στα πρώτα του μουσικά βήματα ήταν ο δεξιοτέχνης του σαντουριού Δημήτρης Κοφτερός. Έκτοτε έγινε κάτοχος ανωτέρων θεωρητικών ( Αρμονίας-Αντίστιξης) και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής.

Από το 2004 έως το 2009 , εργάστηκε ως τακτικό μέλος της ορχήστρας του συγκροτήματος «Ελληνικοί χοροί Δόρα Στράτου» ,δίνοτας καθημερινές παραστάσεις συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης, εργάστηκε ως καθηγητής στα μουσικά σχολεία Λαμίας και Αλίμου ενώ από το 2008 έως και σήμερα διδάσκει σαντούρι στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής καθώς και στο ΚΕΜΦΑ.

Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της ορχήστρας του Νίκου Οικονομίδη συμμετέχοντας, σε δισκογραφικές συλλογές με πιο πρόσφατη κυκλοφορία το “Πέρασμα στην Χίο”, καθώς και σε πλήθος συναυλιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό καθ’όλη την διάρκεια του έτους. Συνεργάζεται με καταξιωμένους καλλιτεχνες του ελληνικού παραδοσιακού λαϊκού και έντεχνου χώρου σε τηλεοπτικά προγράμματα, ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα καθώς επίσης και σε δισκογραφικές μουσικές συλλογές. Πιστός στη μουσική παράδοση δίνει έμφαση στο ύφος και το μουσικό ιδίωμα με επιμονή στην εκτέλεση και ερμηνεία των σκοπών και τραγουδιών κάθε περιοχής της Ελλάδος.