Βιολί 

Το μάθημα είναι ατομικό, έχει διάρκεια 40′ και γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
Απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους ανεξαρτήτου ηλικίας.
Το μάθημα του βιολιού διδάσκουν ο Τάσος Γουσέτης, ο Γιώργος Κώτσικας  και η Δανάη Λουκίδη.
Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Καθηγητές: Τάσος Γουσέτης, Γιώργος Κώτσικας & Δανάη Λουκίδη

Τάσος ΓουσέτηςΟ Τάσος Γουσέτης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην ηλικία των 10 ετών, με μαθήματα μαντολίνου και  βιολιού. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας. Έχει συμμετάσχει σε Μαντολινάτες σε Αθήνα και Ζάκυνθο και έχει πάρει μέρος σαν μαντολινίστας σε εμφανίσεις στην Κέρκυρα και στην Αθήνα. Διδάσκει μαντολίνο στο ΚΕΜΦΑ από το 2011, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά και σαν βιολονίστας.

Ο  Γιώργος Κώτσικας γεννήθηκε στην Κοζάνη και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την Ελληνική παραδοσιακή μουσική καθώς ο πατέρας του είναι δεξιοτέχνης του παραδοσιακού Κλαρίνου ενώ και οι δύο γονείς του δίδασκαν παραδοσιακό χορό.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 6 ετών στο Αττικό Ωδείο  με δάσκαλο τον Βαγγέλη Δεσποτίδη, μελέτησε για 3 χρόνια μουσική δωματίου με τον  Παντελή Δεσποτίδη και πήρε το δίπλωμα του με βαθμό Άριστα  Παμψηφεί τον Ιανουάριο του 2015.
Eίναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Παράλληλα με τις σπουδές του στην κλασσική μουσική διδάχτηκε την παραδοσιακή μουσική από τον πατέρα του Δημήτρη Κώτσικα και μελέτησε για 2 χρόνια τις τεχνοτροπίες του παραδοσιακού βιολιού δίπλα στον Στάθη Κουκουλάρη.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής συνεργαζόμενος με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι, Νίκος Φιλιππίδης, Παναγιώτης Λάλεζας, Δημήτρης Κώτσικας, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Γιώργος Κοτσίνης, Βαγγέλης Δημούδης κ.α.  καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές  (Αλάτι της Γης, Μένουμε Ελλάδα, Έχει Γούστο κ.α. ). Επίσης , έχει συνεργαστεί με πολλούς συλλόγους Παραδοσιακού χορού (Λύκειο των Ελληνίδων, Θέατρο Ελληνικών Χορών Δώρας Στράτου, Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χοροπαιδεία κ.α)
Εκτός από την κλασσική και παραδοσιακή μουσική τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν πολλά ακόμη είδη όπως Λάτιν ,Jazz, Ελληνική έντεχνη, Ethnic, Ρεμπέτικα κ.α.
Ασχολείται συστηματικά με την διδασκαλία κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής.

Δανάη Λουκίδη

Η Δανάη Λουκίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και η επαφή της με τη μουσική ξεκίνησε όταν ήταν έξι χρονών με μαθήματα κλασικού βιολιού. Μετά το λύκειο, στράφηκε στις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου. Σπούδασε στο ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής (2007, Άρτα) όπου εστίασε στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων,  μαθητεύοντας κοντά στον Φώτη Σιώτα και Γιώργο Ψάλτη, ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στην ευρωπαϊκή μουσική (Ανώτερα θεωρητικά και ανώτερες σπουδές στο κλασσικό βιολί). Συνέχισε στο Πανεπιστήμιο ΙΤU (Istanbul Technical University) της Κωνσταντινούπολης (2012-2013, Τουρκία) με ετήσια Κρατική Υποτροφία του προγράμματος Erasmus, παίρνοντας μαθήματα από τον βιολιστή Cihat Aşkın. Παρακολούθησε πολυάριθμα σεμινάρια Κλασικής Οθωμανικής μουσικής και οργανικού αυτοσχεδιασμού (ταξίμι) με τους: Ευγένιο Βούλγαρη, Ömer Erdoğdular και Σωκράτη Σινόπουλο.

Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με ειδίκευση στο βιολί (violin performance) και τις Μουσικές του Κόσμου ερευνώντας τον οργανικό αυτοσχεδιασμό [ταξίμι] (Turkish Department, Codarts – University for the Arts). Τα τελευταία πέντε χρόνια εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Κωνσταντινούπολης, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας παίζοντας και τραγουδώντας παραδοσιακές, διασκευασμένες και πρωτότυπες συνθέσεις. Μεταξύ των άλλων είχε την τύχη να συνεργαστεί με τους, Χρόνη Αηδονίδη, η Νεκταρία Καραvτζή και Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ξεχωριστή υπήρξε επίσης και η συμμετοχή της στο διετές φεστιβάλ «Βιολιά του Κόσμου» εκπροσωπώντας ως σολίστ την Ελλάδα, στη μουσική σκηνή CRR (Cemal Reşit Rey) της Κωνσταντινούπολης.