ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΕΜΦA
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2018 

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, ώρα 20.30
ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ
Δόμνα Σαμίου «Των ακριτών και των αντρειωμένων»

Η πρώτη εκδήλωση του 2018 είναι αφιερωμένη στη Δόμνα Σαμίου, τιμώντας τη μνήμη της την ημέρα της γιορτής της, 8 Ιανουαρίου. Γίνεται αναφορά στην προσωπικότητα και στο έργο της και παρουσιάζεται η δισκογραφική έκδοση «Των ακριτών και των αντρειωμένων», η πρώτη που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό της από τον καλλιτεχνικό σύλλογο «Δόμνα Σαμίου». Ο Λάμπρος Λιάβας συζητά για τη Δόμνα με τη Γιούλη Παπαθεοδώρου, πρόεδρο του Συλλόγου, καθώς και με τους στενούς της μουσικούς συνεργάτες, τον Σωκράτη Σινόπουλο και την Κατερίνα Παπαδοπούλου, που παίζουν και τραγουδούν ακριτικά τραγούδια από την έκδοση.

Τρίτη 16 Ιανουαρίου, ώρα 20.30
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ
Μάρθα Μαυροειδή & Κουαρτέτο «Γιασεμί»

Η Μάρθα Μαυροειδή μιλάει για τον νέο της δίσκο «Η κλωστή και το βελόνι» και προτείνει μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με το εξαιρετικό φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί»: Μάρθα Μαυροειδή, Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού και Τάσος Πούλιος. 

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ώρα 20.30
ΟΜΙΛΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
«Μόρτες-κουτσαβάκια-μάγκες» – Σπύρος Γκούμας & Παραπεταμένοι

Με αφορμή την ένταξη του Ρεμπέτικου στον Παγκόσμιο Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ομιλία με θέμα «Μόρτες, κουτσαβάκια και μάγκες στο ρεμπέτικο τραγούδι» και μουσική βραδιά με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Σπύρο Γκούμα και την ομάδα «Παραπεταμένοι». Συλλογή και παρουσίαση υλικού: Γιώργος Μακρής.