Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, ώρα 20.30

Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας

–είσοδος ελεύθερη—

Η Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης»
θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη μουσική της Μικράς Ασίας
στον κινηματογράφο “Αστέρας” στη Νέα Ιωνία,
την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, ώρα  στις 20:30 μ.μ.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον ΟΠΑΝ Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”.

Καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα, συρτά, μπάλοι, χασάπικα, χασαποσέρβικα αλλά και λαϊκά βαλσάκια συνθέτουν την πλούσια πολυμορφία που χαρακτηρίζει τη μουσική κληρονομιά του Ελληνισμού της Ανατολής, ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό σ’ αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών! Όλες αυτές οι μουσικές μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες στην κυρίως Ελλάδα, όπου επηρέασαν και γονιμοποίησαν δημιουργικά τις τοπικές μουσικές παραδόσεις.

Η Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης» αποτελείται από μουσικούς που παρακολουθούν τα σεμινάρια μουσικών οργάνων και τραγουδιού, τα οποία διοργανώνει από το 1993 το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης». Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι μαζί με τους μαθητές της σχολής συμβάλλουν δυναμικά στην προβολή και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης.

Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης»
Γιάννης Ανθούλης (τουμπελέκι), Γιώργος Ευαγγέλου (πολίτικο λαούτο), Μαρία Καλοειδά (μπεντίρ), Σταυρούλα Μάλφα (σαντούρι),
Άσπα Μενεξιάδη (μαντολίνο),  Γιάννης Πετρόπουλος (ταμπουράς), Δημήτρης Σπηλιόπουλος (κλαρίνο), Παναγιώτης Χελιώτης (λαούτο).

Χορωδία:
Μαρίλη Καρά, Ειρήνη Κρέτση, Βούλα Λαζάρου, Ευτυχία Μισύρη, Νίκος Σαβιδάκης, Μαρία Τόλη.

Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μουστάκας.