ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Σεπτέμβριος 2021 – Ιούνιος 2022

Φίλες και φίλοι, αγαπητά μας μέλη,

Το ΚΕΜΦΑ καλωσορίζει και φέτος (για 30η συνεχή χρονιά!) παλιούς και νέους σπουδαστές όλων των ηλικιών στον φιλόξενο χώρο του (Ευριπίδου 18 και Αιόλου), στο πλαίσιο των δράσεών του για έρευνα-μελέτη και προβολή-διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια όλων μας, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα πραγματοποιείται τηρώντας με αυστηρότητα τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ, τα οποία αφορούν όλες τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης της χώρας μας. Σημειώνεται ότι, στους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων που υλοποιούνται με φυσική παρουσία, έχουν προβλεφθεί και εφαρμόζονται πλήρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας (φυσικός αερισμός, σήμανση για τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηπτικού υγρού, καθημερινή σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών, τοπική απολύμανση των μουσικών οργάνων και των επιφανειών που αγγίζονται από σπουδαστές και καθηγητές, κενό χρονικό διάστημα μεταξύ των μαθημάτων για αερισμό των αιθουσών).

Τα μαθήματα λαϊκών μουσικών οργάνων και δημοτικού τραγουδιού με φυσική παρουσία θα ξεκινήσουν από τη  Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020  και θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Σάββατο στις αίθουσες του ΚΕΜΦΑ στο κέντρο της Αθήνας, Ευριπίδου 18 και Αιόλου, 3ος όροφος.

Παράλληλα, όσοι από τους μαθητές επιφυλάσσονται ή κωλύονται για άμεση-φυσική παρουσία τους, μπορούν να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία και τους διδάσκοντες.

Οι εγγραφές ξεκινούν την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, τηλεφωνικά ή μέσω email. Παρακαλούμε τα μέλη και τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών, απέχοντας 2 εβδομάδες μεταξύ της επιστροφής τους από τις διακοπές και της ένταξής τους στα σεμινάρια.

Υπενθυμίζουμε ότι οι σπουδαστές, εκτός από τα ατομικά ή ομαδικά σεμινάρια με τους δασκάλους τους, μπορούν να συμμετέχουν σε συναντήσεις και συναυλίες με τα μουσικά σχήματα του Κέντρου (Ορχήστρα και Χορωδία «Φοίβος Ανωγειανάκης», Λαϊκή Ορχήστρα και Μαντολινάτα, Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής, Ορχήστρα Σμυρναίικης και Ρεμπέτικης μουσικής), καθώς επίσης και να παρακολουθούν τις διαλέξεις, σεμινάρια, συναυλίες και λοιπές επιμορφωτικές δράσεις που απευθύνονται στα μέλη του ΚΕΜΦΑ.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να επιστρέψουμε με ασφάλεια στις συνήθειές μας και να παραμείνει η μουσική μας παράδοση ζωντανή και ενεργή στη ζωή μας, να μας συντροφεύει, να μας δίνει χαρά, να μας καλλιεργεί…  Προϋπόθεση για την προάσπιση της υγείας όλων μας είναι η ανάληψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης και η ενσυναίσθηση για τους διπλανούς μας. Άλλωστε και η ίδια η παραδοσιακή μουσική μάς διδάσκει ότι το συλλογικό προκρίνεται έναντι του ατομικού!

 Η στήριξή σας στις δράσεις του ΚΕΜΦΑ, διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση της λειτουργίας του αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο!

Οι εγγραφές ξεκινούν την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες:
Διονυσία Μούγια, τηλ. 6972142350. Ώρες επικοινωνίας 18:00-21:00 ή στο filoi.laikon.organon@gmail.com

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 10€

ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (συμμετοχή: 100€/τρίμηνο)
Ειδική τιμή για μαθητές σχολείου και νέους ηλικίας έως 30 ετών (κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων) : 75€/τρίμηνο

Παραδοσιακό Τραγούδι  Ευαγγελία Χαλδαιάκη
Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι  Αλέξανδρος Λαμπρίδης & Αλίκη Γκανά
Παραδοσιακά κρουστά  Στέφανος Αγιόπουλος

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (συμμετοχή: 80€/μήνα)
Ειδική τιμή για μαθητές σχολείου και νέους ηλικίας έως 30 ετών (κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων) : 60€/μήνα

Ακορντεόν Τάσος Αθανασιάς
Βιολί  Τάσος Γουσέτης, Γιώργος Κώτσικας & Δανάη Λουκίδη
Ζουρνάς Αλέξανδρος Κλειδωνάς
Κανονάκι Ιφιγένεια Ιωάννου & Αντιγόνη Παπαηλία
Κλαρίνο Δημήτρης Κώτσικας
Λαϊκή κιθάρα Κώστας Σταυρόπουλος
Λαούτο στεριανό & νησιώτικο Νίκος Αγγελόπουλος

Λαούτο κρητικό Μανώλης Μπουνταλάκης
Λύρα Δωδεκανησιακή Αλέξανδρος Κλειδωνάς
Λύρα Μακεδονίας Ανδρέας Ρέγγης
Λύρα & μαντολίνο Κρήτης Αστρινός Ζαχαριουδάκης
Λύρα πολίτικη & Κρήτης Μανώλης Μπουνταλάκης
Μαντολίνο Τάσος Γουσέτης
Μπουζούκι, τζουράς & μπαγλαμάς Λευτέρης Μακρής
Ούτι Κωνσταντίνος Τσαρούχης
Παραδοσιακό τραγούδι (ατομικό) Μυρσίνη Βέργου & Αχιλλέας Χαχάμης
Σαντούρι Παναγιώτης Βέργος
Σαξόφωνο Fausto Sierakowski
Ταμπουράς & πολίτικο λαούτο Γιώργος Παππάς
Τρομπέτα Μάρκος Τζιούκαλας
Τσαμπούνα Αλέξανδρος Κλειδωνάς

Φλογέρα & νέυ Ελένη Μπαΐλή & Αχιλλέας Τίγκας