Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις 4 & 5 Μαΐου 2018

Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία
με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας “Τ’ αλωνάκι”
και υλοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

1. Παρασκευή 4 Μαΐου (ώρα 11:00-13:00) επίσκεψη στο τοπικό Μουσικό Σχολείο του καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα και της μουσικοπαιδαγωγού Νάνσης Τουμπακάρη. Ομιλία στα παιδιά για τη σημασία της ελληνικής μουσικής παράδοσης και αναζήτηση με τον διευθυντή και τους καθηγητές κοινών δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος.

2α. Παρασκευή 4 Μαΐου (ώρα 14:30-16:30) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου (Β. Ηπειρου 55Β), ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη, για τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το σεμινάριο, με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα, βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Ένα βιολί διηγείται» (Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2014). Παρέχονται στους εκπαιδευτικούς σε ψηφιακή μορφή (DVD) οδηγίες και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και προτάσεις (αυτοσχέδιες κατασκευές, παιχνίδια, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες κλπ) για σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη.

2β. Δόθηκαν στους δασκάλους οδηγίες για την πραγματοποίηση ειδικής εκπαιδευτικής δράσης με έργα ζωγραφικής και κατασκευές για παιδιά του δημοτικού με θέμα τα λαϊκά όργανα και τα πανηγύρια της περιοχής τους. Τα έργα που θα διακριθούν απ’ όλες τις πόλεις του προγράμματος θα εκτεθούν στο τέλος της περιόδου.

3. Παρασκευή 4 Μαΐου (ώρα 18:00-20:00) επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).
Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση, στην οποία βραβεύτηκαν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και τους τοπικούς φορείς οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και οι ερευνητές της λαογραφίας της περιοχής.
Ειδικότερα οι: Αντωνίου Ηλίας, Ελευθερίου Νίκος, Ζάχος Δημήτρης, Θωμάς Γιάννης, Κρίσιλιας Γιάννης, Παπουτσής Πέτρος, Σφυρίδης Γιώργος ή Μπίλιωσης, Τσώνης Πέτρος ή Βυριώτης και Φάλκος Χρήστος.

4. Σάββατο 5 Μαΐου 2018, επιμορφωτικό σεμινάριο με τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» (10:00-12:00) και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική» (12:30-14:30). Στους συμμετέχοντες δόθηκε σχετική βιβλιογραφία καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Χαλκίδα: Οι εκπαιδευτικές δράσεις στο facebook
https://www.facebook.com/events/190705765054955/

Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο “Νίκος Σκαλκώτας”

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΠαρασκευή 4 Μαΐου επίσκεψη στο τοπικό Μουσικό Σχολείο "…

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Μουσικό Σχολείο "Δημήτρης Σκαλκώτας" 1/3

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΠαρασκευή 4 Μαΐου επίσκεψη στο τοπικό Μουσικό Σχολείο "Δημήτρης Σκαλκώτας" του καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα και της μουσικοπαιδαγωγού Νάνσης Τουμπακάρη. Μικρό μουσικό πρόγραμμα από το τμήμα παραδοσιακής μουσικής (υπέυθυνος καθηγητής: Μπατσικούρας Παύλος) 1/3Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Μουσικό Σχολείο "Δημήτρης Σκαλκώτας" 2/3

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΠαρασκευή 4 Μαΐου επίσκεψη στο τοπικό Μουσικό Σχολείο "Δημήτρης Σκαλκώτας" του καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα και της μουσικοπαιδαγωγού Νάνσης Τουμπακάρη. Μικρό μουσικό πρόγραμμα από το τμήμα παραδοσιακής μουσικής (υπέυθυνος καθηγητής: Μπατσικούρας Παύλος) 2/3Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Μουσικό Σχολείο "Δημήτρης Σκαλκώτας" 3/3

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΠαρασκευή 4 Μαΐου επίσκεψη στο τοπικό Μουσικό Σχολείο "Δημήτρης Σκαλκώτας" του καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα και της μουσικοπαιδαγωγού Νάνσης Τουμπακάρη. Μικρό μουσικό πρόγραμμα από το τμήμα παραδοσιακής μουσικής (υπέυθυνος καθηγητής: Μπατσικούρας Παύλος) 3/3Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΠαρασκευή 4 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου,…

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΠαρασκευή 4 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη, για τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Συνάντηση με ΚΑΠΗ & Βράβευση παλαίμαχων μουσικών

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΠαρασκευή 4 Μαΐου συνάντηση στο ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας…

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας 1/7

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση 1/7Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ). Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας 2/7

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση 2/7Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ). Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας 3/7

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση 3/7Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ). Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας 4/7

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση 4/7Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας 5/7

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική Παράδοση 5/7 Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας 6/7

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελλ. Μουσική Παράδοση 6/7Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας 7/7

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελλ. Μουσική Παράδοση 7/7Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επίσκεψη στα ΚΑΠΗ Κανήθου Χαλκίδας και συνάντηση του καθ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του φορέα υποδοχής με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).Το πρόγραμμα στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Τ' αλωνάκι" και υλοποιήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018

Σεμινάρια Λάμπρου Λιάβα: «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική»
και «Εισαγωγή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική»

Χαλκίδα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Μουσική ΠαράδοσηΣάββατο 5 Μαΐου 2018, επιμορφωτικό σεμινάριο με τον…

Gepostet von Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" am Montag, 7. Mai 2018