Μουσικό Σύνολο
«Μουσικές του Αιγαίου»
με τον Παναγιώτη Βέργο

Νοέμβριος 2020- Ιούνιος 2020
Ημέρα & ώρα: Πέμπτη 19:30-21:30
Έναρξη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σύνολο με τίτλο «Μουσικές του Αιγαίου» για ένα μουσικό ταξίδι στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στόχος του συνόλου είναι η δημιουργία μια πολυπληθούς ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων, με σκοπό να μελετήσει και να ερμηνεύσει επιλεγμένο ρεπερτόριο παραδοσιακών οργανικών σκοπών και τραγουδιών από όλο το Αιγαίο.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων το σύνολο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών μουσικών εκδηλώσεων του ΚΕΜΦΑ.

Έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια όλων μας, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα πραγματοποιείται τηρώντας με αυστηρότητα τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ, τα οποία αφορούν όλες τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης της χώρας μας. Σημειώνεται ότι, στους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων που υλοποιούνται με φυσική παρουσία, έχουν προβλεφθεί και εφαρμόζονται πλήρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας (φυσικός αερισμός, σήμανση για τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηπτικού υγρού, καθημερινή σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών, τοπική απολύμανση των μουσικών οργάνων και των επιφανειών που αγγίζονται από σπουδαστές και καθηγητές, κενό χρονικό διάστημα μεταξύ των μαθημάτων για αερισμό των αιθουσών).

Επίπεδο: Για τη συμμετοχή στο σύνολο απαιτείται βασικό επίπεδο σε κάποιο μουσικό όργανο, συγκερασμένο ή ασυγκέραστο, σε κρουστό ή στο τραγούδι. Ενδείκνυται οι συμμετέχοντες να έχουν βασικές γνώσεις ανάγνωσης του πενταγράμμου.

Επιμέλεια – συντονισμός: Παναγιώτης Βέργος

Διάρκεια: Νοέμβριος 2020 – Ιούνιος 2021

Συναντήσεις: Δύο δίωρες συναντήσεις τον μήνα,
από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και κάθε δεύτερη Πέμπτη 19:30 -21:30

Κόστος: 20 € / μήνα (+ 10€ εγγραφή).
Ειδική τιμή για μαθητές του ΚΕΜΦΑ: 15€/μήνα

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες:
Διονυσία Μούγια, τηλ. 2103231164. Ώρες επικοινωνίας 16:00-21:00
ή στο filoi.laikon.organon@gmail.com

 

Παναγιώτης Βέργος

Παναγιώτης Βέργος

Βιογραφικό: Ο Παναγιώτης Βέργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Η καταγωγή του από την Ανεμώτια της Λέσβου επέδρασε καταλυτικά στα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα, που προέρχονται από τις τοπικές ορχήστρες του νησιού. Ξεκίνησε τη μουσική του πορεία και την ενασχόλησή του με το σαντούρι το έτος 1995. Δάσκαλος στα πρώτα του μουσικά βήματα ήταν ο δεξιοτέχνης του σαντουριού Δημήτρης Κοφτερός. Eίναι κάτοχος ανωτέρων θεωρητικών (Αρμονίας-Αντίστιξης) και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής.

Από το 2004 έως το 2009 εργάστηκε ως τακτικό μέλος της ορχήστρας του συγκροτήματος «Ελληνικοί χοροί Δόρα Στράτου», δίνοντας καθημερινές παραστάσεις και συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης, εργάστηκε ως καθηγητής στα μουσικά σχολεία Λαμίας και Αλίμου, ενώ από το 2008 έως το 2014 δίδαξε σαντούρι στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, ενώ την ίδια χρονιά αρχίζει η συνεργασία του με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης” όπου διδάσκει μέχρι και σήμερα.

Από το 2018 διδάσκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών, στο πρόγραμμα “Εκτέλεση-Ερμηνεία της παραδοσιακής μουσικής”.

Από το 2008 είναι μέλος της ορχήστρας του Νίκου Οικονομίδη, συμμετέχοντας σε δισκογραφικές συλλογές και σε πλήθος συναυλιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με καταξιωμένους καλλιτέχνες του ελληνικού παραδοσιακού λαϊκού και έντεχνου χώρου σε τηλεοπτικά προγράμματα, ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα, καθώς επίσης και σε δισκογραφικές μουσικές συλλογές.

Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Σκοποί της Λέσβου και το 2018 Ταξίδι στη Λέσβο. Πιστός στη μουσική παράδοση δίνει έμφαση στο ύφος και το μουσικό ιδίωμα, με επιμονή στην εκτέλεση και ερμηνεία των σκοπών και τραγουδιών κάθε περιοχής της Ελλάδος.

Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβου Ανωγειανάκη”
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
τηλ.: 210-3231164
e-mail:
filoi.laikon.organon@gmail.com
facebook: www.facebook.com/kemanogianakis/