Ομαδικά Σεμινάρια Παραδοσιακών Κρουστών
με τον Στέφανο Αγιόπουλο

Τα σεμινάρια παραδοσιακών κρουστών στο ΚΕΜΦΑ είναι ομαδικά και θα γίνονται κάθε Τετάρτη.
Σε αυτά μελετώνται η ρυθμολογία και τα κρουστά της Ελληνικής παράδοσης και της ευρύτερης περιοχής (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος).
Αρχικά τα όργανα που διδάσκονται είναι τουμπελέκι και μπεντίρ. Στα προχωρημένα τμήματα ερχόμαστε σε επαφή με περισσότερα όργανα: ρεκ, νταούλι, νταραμπούκα, νταϊρέ, κ.ά.

Επιμέλεια σεμιναρίων: Στέφανος Αγιόπουλος

Στις 20 και 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00μμ θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαθήματα γνωριμίας για τα νέα μέλη. (Απαιτείται επικοινωνία με την γραμματεία για δήλωση συμμετοχής.)

Αναλυτικό πρόγραμμα τμημάτων και ωρών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διάρκεια σεμιναρίων: 4 Οκτωβρίου 2023 – 26 Ιουνίου 2024
Ημέρα: Τετάρτη
Κόστος: 100€/τρίμηνο με προπληρωμή ή 120€/τρίμηνο (+10€ εγγραφή)
Ειδική τιμή για ανηλίκους: 75€/τρίμηνο με προπληρωμή ή 95€/τρίμηνο (+10€ εγγραφή)

Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
Τηλ.: 210-3231164, καθημερινές 16.00-20.00
e-mail: filoi.laikon.organon@gmail.com

Λίγα λόγια για τον δάσκαλο:
Ο Στέφανος Αγιόπουλος Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Διδυμότειχο Έβρου. Είναι πτυχιούχος στη Διατροφολογία. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε μικρή ηλικία, σπουδάζοντας θεωρητικά και κλασσική κιθάρα στην Ιωνική Σχολή Μουσικής Ν.Σμύρνης. Αργότερα το ενδιαφέρον του στρέφεται στα κρουστά και τη μουσική της ανατολικής Μεσογείου. Την ενασχόλησή του με τα κρουστά συνεχίζει στο Παναρμόνιο Ωδείο με δάσκαλο τον Βαγγέλη Καρίπη, ενώ λίγο αργότερα σπουδάζει ρυθμικό σολφέζ στο ωδείο Φ. Νάκας με τον Πέτρο Κούρτη. Στη συνέχεια παρακολουθεί σεμινάρια κρουστών δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς, όπως ο Ahmet Misirli, ο Zohar Fresco, ο Fahrettin Yarkin κ.α.
Το 1998 ξεκινά να διδάσκει κρουστά στο Κέντρο Μουσικής Αγωγής στην Καλλιθέα (καλλιτεχνική διεύθυνση Ross Daly) και εν συνεχεία σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές (Ηχοτρόπιο, Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης, Ηριδανός κ.ά.).
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικούς συμμετέχοντας κατά καιρούς σε συναυλίες,εκδηλώσεις,τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ηχογραφήσεις και σεμινάρια κρουστών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Ισπανία,Τυνησία,Τουρκία,Σερβία,Κύπρο κ.α.).
Το 2000 συγκροτεί μαζί με το Στέλιο Βαρβέρη το μουσικό σχήμα Μισμαγιές και αργότερα το σχήμα Caravan, έχοντας ως αντικείμενο τη βαθύτερη μελέτη και εκτέλεση της λόγιας, παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης ανατολικής μουσικής.
Σήμερα διδάσκει κρουστά στο ΚΕΜΦΑ, στο χώρο τεχνών Αλλήλων και στη σχολή παραδοσιακής μουσικής Γέφυρες στη Χαλκίδα.
Παράλληλα πραγματοποιεί θεματικά σεμινάρια και αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή μαθητών του. Επιπλέον έχει δημιουργήσει το μουσικό σύνολο κρουστών Groovy Caravan και είναι ιδρυτικό μέλος των Ferah trio και του νεοσύστατου σχήματος Nardos trio.

Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβου Ανωγειανάκη”
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
τηλ.: 210-3231164
e-mail:
filoi.laikon.organon@gmail.com
facebook: www.facebook.com/kemanogianakis/