Σύνολο Σμυρναίικης Ορχήστρας
με τον Κωστή Κωστάκη

Ημέρα και ώρα: Δευτέρα 19.30-21.30

Φέτος στο ΚΕΜΦΑ ξεκινάει καινούριο σύνολο υπό την επιμέλεια και τον συντονισμό του Κωστή Κωστάκη.

Σκοπός του συνόλου αυτού είναι η μελέτη του έργου των μεγάλων Μικρασιατών συνθετών του μεσοπολέμου μέσα από τα μάτια του σήμερα με σεβασμό στην ενορχηστρωτική αισθητική της εποχής.

Δεκτά όλα τα όργανα και όλα τα επίπεδα.

Επιμέλεια – συντονισμός: Κωστής Κωστάκης
Διάρκεια: Οκτώβριος 2023 – Ιούνιος 2024
Ημερομηνία πρώτης συνάντησης: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, δωρεάν για τα νέα μέλη, σε περίπτωση που δεν συνεχίσουν
Ημέρα και ώρα συναντήσεων: Δευτέρα 19.30-21.30

Κόστος: 35€/μήνα (+10€ εγγραφή)
Ειδική τιμή για μαθητές του ΚΕΜΦΑ: 20€/μήνα

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες:
τηλ.: 6977171803/ 6974546819, 16:00-20:00
e-mail.: filoi.laikon.organon@gmail.com

 

Λίγα λόγια για τον Κωστή Κωστάκη.
Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με την κλασική κιθάρα ήταν σε ηλικία 8 χρονών, όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα οργάνου και θεωρίας στο ωδείο, για περίπου πέντε χρόνια. Μετέπειτα, στα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου ασχολήθηκε με την ηλεκτρική κιθάρα και συμμετείχε σε διάφορα μαθητικά γκρουπ. Τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα τραγούδια τον ακολουθούσαν από πολύ μικρή ηλικία, μιας και ο πατέρας του ασχολείται ερασιτεχνικά με το ακορντεόν. Από την ηλικία των 18 χρονών ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Από το 2005 μέχρι το 2011 συμμετείχε στο ρεμπέτικο σχήμα Χιπσί μέσω του οποίου μελέτησε ενδελεχώς τις πρώτες εκτελέσεις των ρεμπέτικων τραγουδιών και τους μεγάλους κιθαρίστες του είδους. Το 2011 συνεργάστηκε με το μουσικό σχήμα Εlektrobalkana. Από το 2012 και για 10 χρόνια συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Ρεμπετιέν όπου αποτέλεσε βασικό του μέλος παίζοντας κιθάρα. Οι Ρεμπετιέν για 10 χρόνια παρουσίαζαν ρεπερτόριο τόσο απ’ τη ελληνική παραδοσιακή μουσική, όσο και απ’ το ρεμπέτικο/σμυρναίικο τραγούδι με εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Σήμερα συνεχίζουν με το όνομα Ρεμπετί. Από το 2015 συμμετέχει στο κιθαριστικό συγκρότημα Τρίο Κατάρα και από το 2019 στο συγκρότημα Sabi. Και τα δυο σχήματα είναι προσανατολισμένα σε δικές τους συνθέσεις παντρεύοντας τον γραμμοφωνικό ήχο με σύχρονα μουσικά μοτίβα. Τέλος από το 2017 ασχολείται με τη χαβάγια, ένα όργανο εξαφανισμένο για τουλάχιστον 50 χρόνια στον Ελλαδικό χώρο και με το οποίο συμμετέχει στο White Birds tribute band, ένα σχήμα φόρος τιμής στα ξακουστά Άσπρα Πουλιά του Κώστα Μπέζου. Το 2021 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Φώτη Σιώτα, όπου συμμετέχει στο μουσικό του συγκρότημα παίζοντας Χαβάγια.
Έχει συνεργαστεί με τους Μπάμπη Γκολέ, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Σόλων Λέκκα, Haig Yazdjian, Δημήτρη Μητσοτάκη, Νίκο Τατασόπουλο, Δημήτρη Μυστακίδη, Φώτη Σιώτα, Βασίλη Σκούτα, Δημήτρη Μηταράκη, Μάριο Παπαδέα, Γιάννη Νιάρχο, κα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο άταστης κιθάρας με τον Erkan Ogur στο Χουδέτσι.

 

Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβου Ανωγειανάκη”
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
τηλ.: 210-3231164
e-mail:
filoi.laikon.organon@gmail.com
facebook: www.facebook.com/kemanogianakis/